DSC_1348

4. schůze trochu jinak

Dne 29. dubna 2013 se sešel Parlament za účelem ujasnit si vše a připravit půdu pro pokračování tohoto orgánu i po prázdninách, v září. Ve Žluté Ponorce se od 14:00 hod konala 4. oficiální schůze.

  • Tentokrát jsme nezvali žádné hosty, ale na programu bylo jednání o prezentaci dotazníků ohledně Maškovy zahrady. Mohu jen prozradit, že výsledky dotazníků nejsou zcela jednoznačné a mírně až rozporuplné. Vyřešilo se jejich prezentování a proto se můžete těšit na názor mladých na tento areál, který bude poprvé k dispozici na tiskové konferenci, kde budou výsledky i s tiskovou zprávou prezentovány pro novináře a široká veřejnost se o výsledku bude moci informovat nejen v médiích, ale i na těchto stránkách, kde budou podrobně rozepsány jednotlivé školy.
  • Dalším tématem bylo udělat jakousi akci, která bude celkově prospěšná. Jeden z poslanců (Ivan Dřevikovský) přišel s podnětem na akci „Úsměv zdarma“ , která se bude konat na turnovském náměstí, kde obyvatelé města dostanou putujícího smajlíka s vtipem pro zlepšení dne a celkové nálady.
  • Také se můžete těšit na koncert, který je zatím ve fázi jednání a bude pro veřejnost jakékoliv generace.
  • Další akce je naplánována na 20. června mezi 10. a 12. hodinou pro studenty turnovských škol. Jde o jakési fórum, které bude simulovat projednávání strategického plánu města Turnova. Obdobně jako tato akce již probíhala v KC Střelnice pro veřejnost, budou mít i turnovští žáci možnost se zúčastnit a podělit se o svůj názor. V prostorách pravděpodobně Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy ve Skálově ulici. 8 témat (školství a volný čas, životní prostředí, doprava, kultura a občanská společnost, sport, Maškova zahrada a jiné investice, zdravotnictví a stůl pro starostu), 8 stolů a u každého by měl sedět odpovídající člověk, zástupce z Parlamentu a především žáci základních a středních turnovských škol.
  • Priority a cíle Parlamentu byly také ujasněny a po ujasnění si všech záležitostí se 15 členů vydalo napříč seznamovací akcí (bowling v hale T. H. T v ulici Na Stebni), která proběhla úspěšně a o dalším termínu zasedání, které je naplánováno na 21. května od 14:00 hod ve Žluté Ponorce, na kterém se budou upřesňovat veřejné akce a budeme se loučit s maturujícími členy a nabírat členy nové.
  • Na závěr bychom rádi podotkli, že  6 členů se 21.6. zúčastní schůze Parlamentů za Liberecký kraj.IMAG1666IMAG1667IMAG1688(1)IMAG1698IMAG1712IMAG1721IMAG1673

 

Přečteno 2102x

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>