DSC_6892

Přivítali jsme nového starostu, aneb 3. zasedání

3. oficiální zasedání Parlamentu mládeže města Turnova proběhlo ve středu 3. 4. 2013 ve Žluté Ponorce. Po krátké informační rozpravě a ujasnění si interních záležitostí jsme přivítali Mgr. Karla Bártu za KÚ v Liberci,  Mgr. Otakara Špetlíka – místostarostu  Turnova, Mgr. Reného Brože – vedoucího Odboru školství, kultury a sportu – Městský úřad Turnov a v neposlední řadě také nově zvoleného starostu města Turnova, pana Ing. Tomáše Hockeho. Dalšími přihlížejícími byli Bc. Radek Drašnar (koordinátor Zdravého města a Místní agendy 21 ), Otakar Grund a Mgr. Jana Majerová. Parlament se zabýval aktuálním děním ve městě na téma školství. První půlhodina byla věnována věcem obecným, a to například konkurzům na posty ředitelů škol. Posléze došlo i k řešení problémů konkrétních,  např. sloučení MŠ Kosmonautů a Základní školy speciální Sluníčko v jeden objekt. Dále se řešily finance, přestupy mezi školami v jiných krajích a další podněty, které nás zajímaly. Po hodinové debatě o školství se k nám přidal 4. polistopadový starosta, který se po uzavření kapitoly školství krátce představil a čelil záludným otázkám. Prozradil nám osobní názor na projekt Maškovy zahrady (nejdříve váhal, ale dnes je již jejím zastáncem), seznámil nás se situací městské nemocnice a uvedl několik jejich východisek.

První iniciativa Parlamentu je vyhledávání širšího názoru na projekt Maškovy zahrady, který byl projednán na 1. zasedání. Tato aktivita se projevila onou formou krátkého anonymního dotazníku, kdy se PMMT táže studentů ZŠ a SŠ na názory ohledně  zastupitelstvem již na části odhlasovaném projektu. K vyhodnocení těchto 1100 formulářů dojde do konce dubna.

Další zasedání nás čeká 29. 4. 2013. O tom, co se bude projednávat, Vás budeme informovat.

Přečteno 2073x

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>