IMAG1469

PMMT přichází s novými podněty

Dnes, 14. března se dva zástupci (předseda Adam Charvát a místopředseda Tadeáš Matěcha) zúčastnili fóra na Střelnici. Bylo zde 9 stolů a devět témat. Lidé se rozdělili na skupinky, co koho zajímalo, tam šel. Nejvíce byl obsazen stůl s dopravou, kde si museli lidé přinášet i vlastní židličky. Nejprve jsme ostýchavě obcházeli okolo všech stolků a zvědavě přihlíželi. Nakonec jsme se rozhodli strávit čas u stolu pana Ducháče, kde jsme vymýšleli podněty na téma občanská společnost. Prakticky jsme se dotkli všech témat, takže naše podněty byly obdobné s podněty ostatních. Po hodině vymýšlení se nápady prezentovaly před ostatními. Práce s mikrofonem byla pro nás vcelku ostýchavá a mluvit před lidmi byla pro nás jistě velká zkušenost. Myslím,že napoprvé jsme to zvládli obstojně. Nápady se měly číslovat dle intenzity posloupnosti. Na první místo jsme dali vybudování nové knihovny, protože to je pro nás nejožehavější téma. Na druhém místě MHD a s ní spojený nedostatek dopravních linek. Na třetím místě se u nás umístila nedostatečná interpretace akcí a využití reklamních prostorů. Další body si můžete přečíst na přiložených fotografiích. Děkujeme městu,že dává příležitost se vyjádřit a doplnit či poradit a nabídnout nějaké podněty. Parlament nezůstane pozadu a fórum uskuteční před hlavními prázdninami pro studenty turnovských škol. Celou akci moderovala Eva Kordová společně s koordinátorem Radkem Drašnarem.

Přečteno 5944x

2 komentáře: „PMMT přichází s novými podněty“

  1. Nová knihovna by se hodila. Kde? Je tu několik nevyužitých budov: objekt Telecomu, staré kino (Trávnice), nové kino (Žižkova), budova bývalé učňovské ubytovny (Skálova, v přízemí jen MP), prostory v budově hotelovky. Ale když dnes existuje téměř vše v elektronické podobě, jak by měla vypadat?
    Zdravím! P.D.

    1. Dobrý den,
      ano, objekty se ve městě nachází, ale těžko říci v jakém stavu. Například kino v Žižkově ulici je ve stavu naprosto nevyhovujícím těmto účelům.

      Knihovnu si osobně nepředstavuji jako místo pouze pro čtenáře, kteří si sem chodí půjčovat knížky.
      Viděl bych ji jako užitečnější budovu, kde by se konaly akce pro všechny věkové kategorie, pro příklad uvedu přednášky, workshopy, semináře; pro něž je nynější sálek knihovny velikostí naprosto nevyhovující. Součástí knihovny by bylo i Informační centrum pro mládež, které v naší „malé“ knihovně nyní vzniká.

      Myslím, že pro inspiraci nemusíme chodit daleko, postačí například moderně zařízená a prostorná knihovna v Semilech, kde ji mají spojenou i s kinem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>